Nissan і BMW постраждали від вулканічного попелу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan і BMW постраждали від вулканічного попелу

152
"Вулканічна криза" зачепила не лише галузі авіаперевезень. Найбільші виробники змушені зупиняти лінії через перебої в постачаннях запчастин, пише сьогодні газета The Guardian.
Завтра автомобільний концерн BMW припиняє виробництво на трьох підприємствах у Німеччині через відсутність електронних компонентів. У німецькій корпорації заявляють, що перебої з постачаннями запчастин ставлять під загрозу виробництво 7 тис. автомобілів, проте запевняють, що переговори з персоналом проведені і "затримка виробництва буде компенсована якнайскоріше". Компанія не планує фіксувати збитки і має намір поставити автомобілі дилерам в обумовлений термін.
Японська корпорація Nissan завтра припиняє роботу двох заводів у Японії через нестачу датчиків повітряного тиску, які поставляються з Ірландії. За словами представника компанії, призупинення конвеєрів скоротить обсяги виробництва як мінімум на 2 тис. автомобілів марок Cube, Murano і Rogue, вартість простою у фінансовому вираженні невідома.
Інший японський виробник, компанія Fujitsu, зіткнулася з проблемою постачання новітньої моделі ноутбуків у Європу.
Виверження вулкана Ейяфялайекудль в Ісландії сплутало бізнес-плани багатьох компаній по всьому світу. Так, гірничодобувний гігант Rio Tinto, чиї папери розміщені на Лондонській і Австралійській фондових біржах, сьогодні був змушений відкласти річні збори акціонерів у Мельбурні на місяць, оскільки члени ради директорів не змогли вилетіти з Лондона після зустрічі з британськими інвесторами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас