Азаров: Попереднє керiвництво "Нафтогазу" перевищило повноваження при пiдписаннi контрактiв iз "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Попереднє керiвництво "Нафтогазу" перевищило повноваження при пiдписаннi контрактiв iз "Газпромом"

Енергетика
643
Попереднє керiвництво НАК "Нафтогаз України" перевищило повноваження при пiдписаннi чинних контрактiв на постачання i транзит газу з "Газпромом", заявляє прем'єр-мiнiстр України Микола Азаров.
"Так контракт виписано, що ми безправнi. I якщо бути вiдвертим, то, як нам розповiв прем'єр Росiї (Володимир Путiн – ред.), (на переговорах були – ред.) чистi аркушi за пiдписом Дубини (Олег Дубина, голова правлiння НАК "Нафтогаз України" в 2007-2010 рр. - IФ) i з печаткою "Нафтогазу", на яких росiяни писали свої умови. Чи це не злочин попередньої влади перед українським народом? Злочин. Чистi аркушi, директиви, якi не були схваленi нi урядом, нi Верховною Радою, нi президентом. Чи це не злочинне перевищення повноважень особами, якi цi кабальнi договори пiдписували?", - сказав прем'єр журналiстам у Києвi у вiвторок.
При цьому М.Азаров висловив сподiвання на перегляд чинних контрактiв, зазначивши, що великою мiрою це залежатиме вiд "доброї волi Росiї", оскiльки оскарження їх у мiжнародному арбiтражi, на його думку, буде безперспективним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас