ЄС продовжив дію короткотермінових шенгенських віз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС продовжив дію короткотермінових шенгенських віз

Казна та Політика
286
ЄС продовжив дію короткострокових шенгенських віз для осіб, які не встигли покинути Європу через закриття повітряного простору. Про це йдеться в поширеній напередодні заяві єврокомісара з внутрішніх справ Сесілії Мальмстрем.
"Єврокомісія рекомендує країнам-членам ЄС з причини екстреної ситуації прийняти спеціальні винятки щодо візового законодавства", - відзначається в заяві
Єврокомісія "рекомендує продовжити короткострокові шенгенські візи, термін яких витік 15 квітня, проте їх володарі не змогли покинути територію ЄС через закриття повітряного простору".
"Термін дії візи автоматично подовжується до нормалізації повітряного руху без необхідності звертатися за продовженням візи", - підкреслюється в заяві.
Для осіб, які перетинали європейський простір транзитом і не мають шенгенських віз, але через форс-мажорні обставини змушені перетнути межу шенгенського простору, тимчасові візи мають бути видані на кордоні.
Новий візовий кодекс Шенгену, який набрав чинності 5 квітня, "піддався серйозному випробуванню" безпрецедентною авіаційною кризою, йдеться в заяві, передає ПРАЙМ-ТАСС.
"Ми маємо бути гранично гнучкими, аби створити оптимальні умови, щоб допомогти поверненню всіх потерпілих від цієї кризи на батьківщину", - підкреслила Мальмстрем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас