Британське FSA почне розслідування стосовно інвестбанку Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британське FSA почне розслідування стосовно інвестбанку Goldman Sachs

Кримінал
251
Управління фінансових послуг (FSA) Великобританії у вівторок оголосило про початок офіційного розслідування стосовно американського інвестиційного банку Goldman Sachs.
"Після попереднього розслідування Управління фінансових послуг (FSA) прийняло рішення почати офіційне розслідування стосовно Goldman Sachs International у зв'язку із звинуваченнями, пред'явленими Комісією з цінних паперів і бірж (SEC) США. FSA тісно співробітничатиме з SEC під час цієї перевірки", - йдеться в повідомленні FSA.
В п'ятницю SEC подала позов проти Goldman Sachs до нью-йоркського суду, звинувативши інвестбанк в шахрайстві з цінними паперами.
Основний обсяг звинувачень пов'язаний з похідним інструментом під назвою Abacus 2007-AC1, який є колатералізованими борговими зобов'язаннями (CDO). Abacus був структурований Goldman Sachs і проданий декільком інвесторам, зокрема, німецькому банку IKB Deutsche Industriebank і нідерландському ABN Amro.
Даний фінансовий продукт був забезпечений пулом іпотечних паперів категорії subprime і виведений на ринок напередодні обвалу subprime-іпотеки в США. Через вісім місяців після продажу Abacus інвесторам продукт практично знецінився: 99% паперів, що входили в іпотечний пул, зіткнулися з пониженням рейтингу. Інвестори втратили на вкладеннях в Abacus не менше $1 млрд, повідомила SEC в своєму позові.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас