Інвестори не бажають ризикувати і йдуть в долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори не бажають ризикувати і йдуть в долар

Валюта
7576
Інвестори не бажають ризикувати і йдуть в долар. Курс американської валюти сьогодні підріс по відношенню до більшості інших валют світу. Стурбованість інвесторів викликають перспективи Греції і звинувачення, висунуті проти Goldman Sachs.
Ще одним приводом для занепокоєння стали чутки про те, що Китай вживатиме заходи, спрямовані на охолодження економіки, що чинило тиск на світові фондові ринки. Проте, фондові індекси США проявили стійкість, і на цьому фоні долар частково здав свої позиції.
Євро знизився проти долара до $1,3461 проти $1,3506 в п'ятницю. Долар підріс проти ієни до 92,24 ієни проти 92,15 ієни. Британський фунт стерлінгів подешевшав по відношенню до долара до $1,5308 проти $1,5393. Індекс долара, що дозволяє оцінити вартість американської валюти проти кошика з шести основних валют світу, зріс до 81,046 проти 80,787.
Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) в п'ятницю несподівано для всіх звинуватила керівництво банку Goldman Sachs в шахрайстві при структуризації і реалізації операцій з борговими зобов'язаннями, пов'язаними з субстандартними іпотечними кредитами.
Нинішнє розслідування справи стосовно Goldman Sachs Group про махінації при торгівлі облігаціями, забезпеченими борговими зобов'язаннями (CDO), може бути лише верхівкою айсберга і початком серйозних проблем для банків Уолл-стріт.
Невирішена проблема Греції також нервує інвесторів. Сьогодні мала відбутися зустріч представників Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду з метою обговорення ситуації з грецьким боргом, але вона була відкладена через виверження вулкана в Ісландії, яке порушило авіасполучення в Європі. Не виключено, що зустріч доведеться проводити у вигляді відеоконференції.
Саме виверження і пов'язані з цим проблеми з авіаперевезеннями також негативно впливають на євро. Економісти говорять, що якщо повітряний простір Європи відкриють найближчими днями, то збиток таким областям економіки, як авіаперевезення, туризм і виробництво, буде нанесений незначний. Але якщо ситуація, що склалася, затягнеться, то негативні наслідки будуть набагато серйознішими, прогнозують аналітики.
Небажання інвесторів ризикувати також призвело до падіння курсів сировинних валют. Австралійський і канадський долари подешевшали.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас