Ліквідатор Укрпромбанку оголосив конкурс з відбору банку для передачі активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліквідатор Укрпромбанку оголосив конкурс з відбору банку для передачі активів

1109
Ліквідатор Укрпромбанку (Київ) оголосив конкурс з відбору банку для передачі активів, що перебувають у заставі в Національного банку України (НБУ) по кредитах рефінансування, повідомив ліквідатор в офіційній пресі.
"Ліквідатор ТОВ Укрпромбанк оголошує про проведення конкурсу стосовно відбору банківської установи, якій будуть передані активи Укрпромбанку, які перебувають у заставі в НБУ як забезпечення по кредитах рефінансування і стабілізаційних кредитах з одночасною передачею зобов'язань Укрпромбанку по цих кредитах", - йдеться в повідомленні, опублікованому у вівторок.
Згідно з повідомленням, порядок відчуження таких активів погоджений постановою НБУ від 15 квітня 2010 року (№200). Загальна сума зобов'язань Укрпромбанку перед Нацбанком складає 3,098 млрд грн.
В повідомленні вказується, що йдеться про майнові права по кредитах; майнові правах на земельні ділянки в Київській області й інші активи.
Активи і зобов'язання Укрпромбанку передаються лише разом.
Проведення конкурсу планується через місяць після публікації цього оголошення. При цьому документи на участь у конкурсі приймаються до 14 травня. У конкурсі зможуть взяти участь лише найбільші й великі банки, які отримали прибуток за підсумками 2009 року.
Як повідомлялося, НБУ в січні 2010 року вирішив ліквідувати заснований в 1989 році Укрпромбанк.
Згідно з даними Нацбанку, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк займав 18-е місце (10,223 млрд грн.) серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас