Влада Китаю вкотре посилила регулювання операцій на ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Китаю вкотре посилила регулювання операцій на ринку житла

Казна та Політика
389
Влада Китаю заборонила банкам видавати кредити на покупку будинків тим особам, які вже володіють двома і більше житловими об'єктами, аби стримати зростання цін на ринку нерухомості, повідомляє агентство Bloomberg.
Крім того, органи місцевого самоврядування зможуть додатково обмежити число об'єктів нерухомості, що купуються. Керівники на місцях нестимуть особисту відповідальність в разі дестабілізації цін на нерухомості, йдеться в повідомленні Держради КНР.
Ціни на нерухомість в Китаї зросли в березні на рекордні 11,7%, в деяких містах стрибок вартості житла доходив до 53%, що спонукало регуляторів укотре посилити правила здійснення операцій.
Нова постанова Держради "містить найбільш драконівські заходи в історії ринку нерухомості Китаю", стверджує головний економіст Deutsche Bank по Китаю Цзюнь Ма.
Як очікується, ціни на нерухомість в найбільших містах Китаю тепер знизяться на 10%, а вартість дорогого житла впаде на 20%. При цьому число операцій в майбутні місяці може скоротитися на 50%, відзначають експерти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас