Раді запропоновано позбавити прокурорів привілеїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді запропоновано позбавити прокурорів привілеїв

Казна та Політика
792
Глава підкомітету з питань контролю над реформуванням органів з боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат Володимир Ар'єв ("Наша Україна - Народна Самооборона) в п'ятницю зареєстрував законопроект "Про внесення змін до закону 'Про прокуратуру' (щодо скасування пільг)". Він пропонує позбавити прокурорів і слідчих прокуратури права на отримання житлової площі в першочерговому порядку, а місцеві ради - права продавати співробітникам прокуратури житлові приміщення з 50-процентною знижкою.
Автор законопроекту також наполягає на скасуванні норми про відповідальність прокурорів і слідчих за неналежне виконання службових обов'язків лише відповідно до дисциплінарного статуту прокуратури. Втім, найістотніші зміни, на думку Ар'єва, мають торкнутися пенсійного забезпечення співробітників прокуратури.
Депутат пропонує встановити його відповідно до закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування" (на сьогоднішній день прокурори і слідчі мають право на пенсію за вислугу років незалежно від віку, крім того, в законі "Про прокуратуру" прописано особливий порядок пенсійного забезпечення її співробітників). "Метою прийняття цього законопроекту є скорочення додаткових пільг, які не надають переваг для безпосереднього забезпечення діяльності прокуратури, а також посилення відповідальності прокурорів і слідчих", - пояснив Володимир Ар'єв.
Глава комітету Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Швець назвав пропозицію Ар'єва необґрунтованою. "Якщо ми підемо шляхом ліквідації пільг, то в прокуратурі взагалі не залишиться більш-менш компетентних і кваліфікованих співробітників, - заявив він.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас