У Польщі відбулося поховання Президента Качиньського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі відбулося поховання Президента Качиньського

513
У костьолі Святої Марії в неділю 18 квітня, в 17:17 (за київським часом) закінчилася траурна меса за Президентом Польщі Лехом Качиньським і його дружиною Марією. Після цього, процесія попрямувала в Вавельський замок - до місця вічного спочинку Качиньських.
Тисячі людей зібралися на вулицях Кракова, щоб взяти участь у похованні Президента Польщі.
На месі були присутні родичі президентського подружжя, представники вищої державної влади, зокрема маршалек Сейму Броніслав Коморовський, прем'єр Дональд Туск, а також закордонні делегації. Зокрема, прибули Президент Німеччини Херст Келер, Президент Росії Дмитро Медведєв, Президент Литви Даля Грібаускайте, Президент Чехії Вацлав Клаус, Президент України Віктор Янукович, голова Європейського парламенту Єжи Бузек, а також представники парламентів різних країн. До Кракова прибули також Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко.
У той же час, чимало світових лідерів не змогли бути присутнім на церемонії поховання Президента Польщі.
Це пов'язано зі зривом повітряного сполучення в Європі через виверження вулкана в Ісландії. Зокрема, свою участь у церемонії поховання скасували Президент Франції Ніколя Саркозі, Президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, спадкоємець британської корони принц Чарльз, делегація парламенту Грузії, керівництво Південної Кореї. Не приїдуть прем'єр-міністри Іспанії і Канади, Президенти Туреччини, Фінляндії та Ісландії, а також король Швеції Карл XVI Густав.
17 квітня у Варшаві відбулася церемонія прощання з жертвами катастрофи президентського літака. У ній взяли участь сотні тисяч осіб. На площі Пілсудського у Варшаві були зачитані імена всіх 96 загиблих, а їхні портрети вивісили на спеціальному подіумі.
Нагадаємо, що 10 квітня 2010 р., у Смоленській області під м.Печерськом при заході на посадку в аеропорт Північний в умовах сильного туману розбився літак Ту-154 Президента Польщі.
На борту літака, що розбився під Смоленськом були 96 осіб, 88 з яких були у складі офіційної делегації, в тому числі Президент Польщі Лех Качиньський з дружиною. Загинули високопоставлені державні чиновники, представники силових органів і військового командування, а також відомі громадські діячі Польщі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас