Світова економіка стоїть на межі нової економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світова економіка стоїть на межі нової економічної кризи

Казна та Політика
4104
Світова економіка стоїть на межі кризи суверенного боргу. Таку заяву зробив член правління Європейського центрального банку Юрген Штарк.
Він відзначив, що економіка вже можливо вступила в наступну фазу кризи - криза суверенного боргу. Штарк також додав, що перспективи відновлення світової економіки підвищують ризик росту інфляції.
За оцінками експертів, в 2011 році розмір державного боргу країн єврозони досягне приблизно 88% від ВВП, а в США і Японії ці показники досягнуть рекордних рівнів 100% і 200% від ВВП.
Греція - один з наочних прикладів кризи, що розвивається. Дефіцит бюджету Греції в 2009 році склав майже 13% від ВВП, тоді як обмежено припустимою в єврозоні є рівень 3% від ВВП.
Штарк заявив, що єврозоні буде потрібно 20 або більш років, щоб повернутися до докризового рівня держборгу до ВВП, і це за умови, що структурний дефіцит буде скорочуватися на 0,5% від ВВП на рік.
Говорячи про інші країни, Штарк відзначив, що перед Великобританією, США і Японією стоїть ще більш важкі завдання щодо скорочення держборгу.
Не варто забувати і про інфляційні ризики, заявив Штарк. Відновлення економіки може прзвести до росту цін на сировинні товари на світовому ринку. Тим часом, він вважає, що в єврозоні темпи інфляції цього року будуть помірними.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас