АМКУ закрив справу проти нафтотрейдерів у зв'язку зі зниженням останніми цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ закрив справу проти нафтотрейдерів у зв'язку зі зниженням останніми цін

Енергетика
224
Антимонопольний комітет України (АМКУ) закрив справу проти нафтотрейдерів, збуджену в березні цього року за ознаками антиконкурентних погоджених дій, у зв'язку з тим, що компанії виконали вимоги комітету і знизили ціни на бензини та дизельне паливо в середньому на 10-17 коп. за літр.
Як повідомляється в прес-релізі АМКУ, таке рішення комітет прийняв одноголосно в четвер за участю представників нафтових компаній.
" Як з'ясував комітет, в останні місяці зберігається тенденція поступового росту світових цін на нафту і нафтопродукти, що відбивається на ціновій ситуації на внутрішньому ринку. У цьому зв'язку нафтотрейдери попереджені про необхідність дотримання принципів обґрунтованого ціноутворення", - говориться в документі.
В той же час голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв, слова якого наводяться в прес-релізі, відзначив, що АМКУ продовжить разом з галузевими міністерствами постійно відслідковувати ситуацію на світовому і внутрішньому ринку.
"Тому кожний крок бізнесу повинен бути вивірений на всі сто відсотків. Інакше нові розслідування й санкції - неминучі", - підкреслив голова комітету.
Як повідомлялося, у зв'язку з різким підвищенням цін на нафтопродукти наприкінці березня АМКУ порушив справу за ознаками порушення нафтотрейдерами законодавства про конкуренцію й зажадав від 15 найбільших учасників ринку знизити ціни на паливо до економічно обґрунтованого рівня. Зокрема, мова йшла про ТОВ " ТНК-ВР Коммерс", ТОВ СП "Кершер", ЗАТ "Концерн Галнафтогаз", ТОВ " УТН-Схід", ТОВ "Вік Ойл", АТ "Укртатнафта", ТОВ "Континент Нефте Трейд", ТОВ "Альянс Холдинг", ТОВ "НК Альфа-Нафта", ПІІ " Лукойл-Україна", ВАТ "Укрнафта", ВАТ "Запоріжнафтопродукт", ТОВ " Весту-Сервіс", ТОВ "МС Ойл Кард" і ТОВ "Транспетроліум".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас