Тимошенко ініціює заборону Радою вивозу з України високозбагаченого урану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко ініціює заборону Радою вивозу з України високозбагаченого урану

Енергетика
379
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко ініціює прийняття Верховною Радою закону, який забороняє вивіз високозбагаченого урану з території України.
Про це вона сказала на засіданні опозиційного уряду.
"Я хотіла б, щоб ми на засіданні уряду розглянули й ухвалили рішення щодо розробки й внесення у Верховну Раду законопроекту, який дає можливість Україні зберігати на своїй території високозбагачений уран, забороняє його передавати за межі України й тим самим забезпечувати підтримку й необхідний розвиток нашій вітчизняній науці", - сказала Тимошенко.
Вона вважає, що Президент Віктор Янукович не мав права одноосібно приймати рішення про відмову України від високозбагаченого урану.
Лідер БЮТ додала, що від України неодноразово вимагали відмовитися від високозбагаченого урану, але ні екс-президент Леонід Кучма, ні екс-президент Віктор Ющенко не виконували ці вимоги.
Тимошенко додала, що фракція БЮТ у Раді буде наполягати на невідкладному розгляді парламентом відповідного законопроекту.
Як повідомляло агентство, що був перший віце-прем'єр-міністр, один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що рішення України позбутися від запасів високозбагаченого урану означає фактичну відмову України від перспектив наукових досліджень високих ядерних технологій.
Під час візиту в США 13 квітня Янукович заявив про намір України позбутися від високозбагаченого урану за технічної і фінансової допомоги США.
Україна має намір утилізувати свій високозбагачений уран у Росії й розраховує на надання їй з боку США низькозбагаченого урану для продовження наукових досліджень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас