ДПАУ: При виплаті зарплати 97,6% суб'єктів господарювання, які перевірялися податківцями, порушують законодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПАУ: При виплаті зарплати 97,6% суб'єктів господарювання, які перевірялися податківцями, порушують законодавство

Казна та Політика
939
При виплаті заробітної плати 97,6% суб'єктів господарювання, які від початку року перевірялися податківцями на предмет незаконних дій при виплаті зарплати працівникам, порушують законодавство. Про це повідомили в прес-службі Державної податкової адміністрації України.
"З початку року проведеними перевірками суб'єктів господарювання з питань дотримання вимог чинного законодавства при виплаті заробітної плати порушення встановлено у 97,6% суб'єктів, які перевірялися. За наслідками перевірок донараховано понад 619 млн грн податків та штрафних санкцій. Виявлено понад 36 тис. найманих осіб, праця яких використовувалася роботодавцями без укладання трудових угод та без сплати податку з доходів фізичних осіб до бюджету", - йдеться у повідомленні прес-служби ДПАУ.
Також, згідно з повідомленням ДПАУ, станом на 12 квітня 2010 р. виявлено понад 1,1 тис. правопорушень, що пов'язані з виплатою зарплати у "конвертах" та 497 правопорушень, пов'язаних зі здійсненням розрахунків за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги) не облікованою готівкою. За матеріалами перевірок порушено 90 кримінальних справ за ухилення від сплати податків, зборів, порушення трудового законодавства та невиплати заробітної плати.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас