ЄЦБ: Сукупний держборг країн єврозони може перевищити 100% їхнього ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Сукупний держборг країн єврозони може перевищити 100% їхнього ВВП

371
Державний борг 16 країн єврозони може перевищити 100% валового внутрішнього продукту цих країн в найближчі декілька років, що матиме серйозні наслідки для економічного зростання і стабільності в регіоні, вважає член ради Європейського центрального банку (ЄЦБ), глава Бундесбанку Юрген Штарк.
"Співвідношення держборгу і ВВП країн єврозони може досягти 100% в наступні роки, а в деяких країнах єврозони й істотно перевищити цей рівень, якщо уряди не зроблять рішучі заходи", - пише Ю.Штарк в аналітичній статті для збірки Occasional Paper Series, який публікує ЄЦБ.
В офіційному прогнозі ЄЦБ йдеться, що за підсумками 2008 року держборг країн єврозони складав майже 70% ВВП, в 2011 році цей показник може підскочити до 88% ВВП.
"Подібні перспективи ще тривожніші, якщо врахувати прогнозоване зростання витрат у зв'язку зі старінням населення, що є додатковим тягарем для бюджету в середньостроковому і довгостроковому періоді", - вважає Ю.Штарк.
На думку глави німецького ЦБ, влада країн єврозони має забезпечити жорстку консолідацію в податково-бюджетній сфері з метою відновити довіру населення до державних фінансів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас