Економіка США зростатиме помірними темпами в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка США зростатиме помірними темпами в 2010 році

Казна та Політика
233
Американська економіка зростатиме помірними темпами протягом решти 2010 року, оскільки споживачі і компанії збільшують витрати, заявив глава Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонда Джеффрі Лекер.
За його словами, дані про збільшення числа робочих місць в США на 162 тис. в березні є доки "самим обнадійливим сигналом" під час відновлення економіки, що почалося.
Зростання кількості робочих місць в США минулого місяця було максимальним за три роки, безробіття залишилося на рівні 9,7%, близькому до 26-річного максимуму.
"Незважаючи на те, що найоптимістичніші прогнози не передбачають значного зростання обсягів найму цього року, американський ринок праці, здається, піднімає сам себе з дна", - цитує слова Лекера агентство Bloomberg.
В той же час глава ФРБ Річмонда відзначив, що "рівень безробіття по всій країні залишається високим, і ми ще дуже далекі від повного відновлення ринку праці".
За підсумками березневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) керівництво американського ЦБ підтвердило намір утримувати базову процентну ставку на "виключно низькому рівні" протягом "тривалого періоду часу", відзначивши несприятливу ситуацію на ринку праці і у сфері житлової нерухомості.
В даний час ставка ФРС перебуває в цільовому діапазоні 0-0,25% річних.
"Останні статдані дозволяють мені думати про те, що ФРС швидше раніше, ніж пізніше відмовиться від такого формулювання", - заявив Лекер.
Відповідаючи на питання про необхідність продовження центробанком програми викупу іпотечних облігацій, він відзначив, що "американська економіка не потребує стимулювання за рахунок покупки цих паперів".
Програма викупу іпотечних облігацій, призначена для стимулювання низьких ставок по іпотечних кредитах, роздула баланс ФРС до $2,31 трлн в порівнянні з $926 млрд на початку 2008 року.
Рівень інфляції в США, за словами Лекера, є "сприятливим", і "ризик значного її зниження істотно зменшився".
Підвищення індексу PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відстежує Федеральна резервна система (ФРС) при оцінці ризиків інфляції, склало в лютому 1,3% в річному численні, сповільнившись в порівнянні з січневим рівнем в 1,5%.
Президент ФРБ Далласа Річард Фішер заявив в інтерв'ю Fox Business Network у вівторок, що інфляція не є загрозою для економіки США, враховуючи її слабкість, що зберігається.
"Американська економіка залишається досить слабкою, - відзначив він. - Проте вірогідність настання повторної рецесії дуже мала".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас