Світовий банк дасть Україні 850 мільйонів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк дасть Україні 850 мільйонів доларів

Кредит&Депозит
848
Президент України Віктор Янукович зустрівся у Вашингтоні з президентом Світового банку (ВБ) Робертом Зелліком, обговоривши, зокрема, перспективи співпраці України і СБ в рамках двох програм загальною сумою близько 850 мільйонів доларів.
"Перш за все, йдеться про підготовку до співпраці України і Світового банку. Йдеться про дві програми, першу з яких ми оцінюємо на сьогоднішній день приблизно в 500 мільйонів доларів, а другу - приблизно в 350 мільйонів доларів ", - сказав Янукович в коментарі журналістам після завершення зустрічі, повідомляє офіційний сайт глави держави.
Крім того, за його словами, торкнулася тема використання зарезервованих ресурсів - близько 1 мільярда 200 мільйонів доларів, які Україна вже відпрацювала по низці програм, проте ці кошти не були оформлені відповідним чином.
Віктор Янукович і Роберт Зеллік обговорили також питання інвестиційних проектів, в реалізації яких в Україні міг бути зацікавлений Світовий банк.
"Ми обговорили питання кредитування приватного бізнесу, муніципальної програми розвитку, яку плануємо, і з цією метою плануємо створення інвестиційного агентства", - відзначив президент.
На переконання Януковича, співпраця України і Світового банку є вигідною для обох сторін.
Президент також висловив думку, що, враховуючи роль Світового банку в подоланні наслідків глобальної фінансово-економічної кризи, співпраця з Україною може цікавити СБ і з точки зору збільшення статутного фонду.
"Безумовно, ми як акціонери розраховуємо на те, що Світовий банк збільшуватиме обсяги кредитування", - підкреслив президент.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас