Сорос: Небезпека для Греції все ще не минула — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос: Небезпека для Греції все ще не минула

Казна та Політика
526
Небезпека для Греції все ще не минула, тому що вартість позикових коштів у пакеті допомоги Єврозони занадто висока, вважає мільярдер та інвестор Джордж Сорос.
"Незважаючи на те, що це краще з того, що можна запропонувати ринку, все-таки це занадто дорого. Це питання платоспроможності. Якщо ви починаєте працювати з дуже високими ставками в той час, як ринок від вас очікує платоспроможності, ви впадаєте в неспроможність", - заявив він.
"Якщо влада Греції не посилять свою політику ще більше, їх податкові надходження почнуть скорочуватися, економіка почне згортатися й потім їх чекає спіраль. Така небезпека усе ще зберігається. Колапс євро почне довгий шлях до розпаду Європейського союзу", - відзначив Сорос.
Міністри фінансів країн єврозони в минулі вихідні схвалили план фінансової допомоги Греції якщо буде потреба в розмірі 30 млрд. євро. Це рішення прийняте за підсумками зустрічі глав фінансових відомств 16 країн, які входять у зону євро. Передбачається, що допомога країні буде надана у вигляді двосторонніх кредитів під 5% річних.
Крім того, цей пакет може бути доповнений позикою Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму близько 15 млрд. євро. Відповідно до досягнутої домовленості, кредити будуть надані на термін у три роки.
Остання обіцянка членів Єврозони виділити країні кредити на загальну суму 30 млрд. євро і ще 10-15 млрд. євро від Міжнародного валютного фонду на якийсь час відтермінує ризик падіння ліквідності. Але в довгочасній перспективі це не вирішує ніяких фундаментальних проблем у Європі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас