НБУ задоволений поточною ситуацією на валютному міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ задоволений поточною ситуацією на валютному міжбанку

Кредит&Депозит
505
Національний банк України (НБУ) задоволений поточною курсовою ситуацією на міжбанківському валютному ринку, повідомив керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.
"Нацбанк сприяв тому, щоб ринковим силам вдалося не допустити тенденції надлишкового поглиблення подорожчання гривні. З 8 квітня курс стабілізувався на рівні 7,92 грн/$. Ринок рухається в сприятливому напрямку", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Радник глави НБУ пояснив, що Нацбанк завжди буде остерігатися надлишкового посилення курсу гривні, оскільки це може негативно відбитися на українському експорті. При цьому, за його словами, НБУ буде уважно стежити за значенням реального ефективного обмінного курсу гривні (розраховується з урахуванням змін інфляції та курсів валют країн - основних торговельних партнерів), прагнучи забезпечити його сприятливе значення як для експорту, так і для внутрішнього споживання.
За даними Литвицького, Нацбанк у вівторок купив на міжбанку близько $131 млн, а з початку квітня - $725 млн. Приплив валюти в країну дозволив Нацбанку поповнити золотовалютні резерви, розмір яких досягся $25,28 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас