UBS повідомив про рекордні квартальні прибутки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

UBS повідомив про рекордні квартальні прибутки

299
Найбільший швейцарський банк UBS AG почав 2010 рік з високого старту: за попередніми даними, у першому кварталі він зміг отримати доподатковий прибуток у розмірі 2,5 млрд швейцарських франків (2,4 млрд дол.). Банк сповістив про це напередодні щорічних зборів акціонерів (вони заплановані на 14 квітня), на яких повинна вирішитися доля нинішнього топ-менеджменту.
Нинішній результат UBS є кращим показником за три останні роки. Так, за підсумками жовтня-грудня 2009 року банк дістав прибуток у розмірі 1,16 млрд дол., а в першому кварталі минулого року зазнав збитків в 1,9 млрд дол. За даними Bloomberg, прибуток на початку цього року банк зміг отримати за рахунок відновлення операцій з роботи з борговими інструментами (2,3 млрд дол.), пише агентство з посиланням на свої джерела.
Головний керуючий банком Освальд Грюбель, який очолює банк із лютого 2009 року, сподівається на відновлення успішної торгівлі на ринку цінних паперів, що допоможе банку вийти на рівень щорічного доходу ( без уразування податків) в 14,4 млрд дол. у найближчі три-п'ять років. Цього року капітал банку виріс на 10% і склав 67,5 млрд дол., перевищивши 6-відсотковий приріст капіталу банку Credit Suisse Group AG - найближчого конкурента UBS.
Непогані результати можуть змусити акціонерів банку переглянути свої плани щодо зсуву нинішнього керівництва за збитки 2009 року. Аргументи захисників керівництва може підтримати той факт, що банк показує прибуток другий квартал поспіль. Тим часом супротивники нинішнього менеджменту прагнуть поставити керівництву в провину той факт, що в 2009 році бонуси топ-менеджерів вдесятеро перевершили розмір винагород за підсумками 2008 року: 68,7 млн франків.
Ще однієї проблемою, яку можуть поставити за провину менеджменту, став відтік клієнтів. ВУ четвертому кварталі вони вивели з рахунків 43,4 млрд дол., за перші три місяці сума виведених коштів скоротилася до 14,4 млрд дол., з цього показника UBS випереджає Credit Suisse, який повідомив, що йому вдалося переломити ситуацію (кількість нових депозитів перевершила кількість закритих). Виведення коштів з клієнтських рахунків через розкриття Швейцарією банківської таємниці для податкових органів США став для UBS додатковим ударом. "У скандалі з банківською таємницею фігурував тільки один швейцарський банк - UBS, і саме він піддався переслідуванню з боку податкових органів США. Із цієї причини банк продовжує втрачати клієнтів", - сказав РБК daily головний стратег Cantorfitzgerald Стівен Поуп.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас