Платина перевершить золото за темпами зростання цін завдяки попиту ювелірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платина перевершить золото за темпами зростання цін завдяки попиту ювелірів

Фондовий ринок
300
Темпи зростання цін на платину і паладій перевершать підвищення вартості золота завдяки підвищеному попиту з боку китайських ювелірів, які прагнуть задовольнити попит на новий вид прикрас, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на думку експертів Credit Agricole Corporate & Investment Bank.
"Це останній писк моди, - відзначає аналітик Credit Agricole Corporate & Investment Bank Робін Бар. - Їм подобається золото, але зараз вже можна говорити про те, що золото - це минуле".
Крім того, платина затребувана при виробництві автомобілів - і китайському авторинку, найбільшому в світі, найближчими роками можуть знадобитися значні обсяги цього металу.
Ціни на платину і паладій з початку року зросли вже на 17% і 25% відповідно, тоді як золото подорожчало всього на 4,7%.
На думку Р.Бара, підвищений попит з боку Китаю сприятиме створенню дефіциту на ринку платини, який в 2010 році може скласти 386 тис. унцій після профіциту минулого року.
"Ці метали переженуть золото і, можливо, нафту у міру того, як відновлення економіки прискорюється", - відзначив аналітик.
За прогнозом Credit Agricole, середня вартість платини за підсумками поточного року складе $1650 за унцію, а в 2011 році подорожчає до $1750 за унцію. Паладій в середньому коштуватиме $500 за унцію цього року і $576 за унцію - в наступному.
На торгах в Лондоні у вівторок вартість платини складала $1707,47 за унцію, паладію - $510 за унцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас