Китай не допустить зовнішнього тиску на курс юаню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай не допустить зовнішнього тиску на курс юаню

Валюта
340
Голова КНР Ху Цзіньтао у Вашингтоні на двосторонній зустрічі із главою Білого дому Бараком Обамой заявив, що Китай продовжить реформу механізму обмінного курсу юаню, але не має наміру підкорятися зовнішньому тиску щодо цього питання, повідомляють американські ЗМІ.
Лідер КНР підкреслив, що Китай буде твердо дотримуватися курсу юаню, виходячи з потреб власного соціально-економічного розвитку.
При цьому він відзначив, що "обмінний курс юаню не вирішить проблему дисбалансу в китайсько-американській торгівлі й працевлаштування в США".
"Китайська сторона не прагне до позитивного сальдо в торгівлі в США, готова вжити додаткових заходів для активізації імпорту зі США, щоб сприяти рівновазі у двосторонній торгівлі", - сказав голова КНР.
Він також висловив надію на те, що американська влада в найкоротший термін скасує обмеження на експорт у Китай високотехнологічних товарів.
За словами Ху Цзіньтао, "здоровий і стабільний розвиток китайсько-американських торгово-економічних відносин відповідає інтересам Китаю, інтересам США та інтересам розвитку глобальної економіки".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас