"Регіонал" пропонує посилити відповідальність за самогоноваріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Регіонал" пропонує посилити відповідальність за самогоноваріння

Казна та Політика
258
Народний депутат Василь Чуднов (Партія регіонів) пропонує Верховній Раді України посилити відповідальність за самогоноваріння. Це передбачене в проекті закону " Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за виготовлення та продаж самогону і апаратів для його виробництва" (рег. № 6284 від 09 квітня 2010 року).
Документом пропонується за виготовлення або зберігання без мети збуту самогону або інших міцних спиртних напоїв домашнього виготовлення, виготовлення або зберігання без мети збуту апаратів для їх виготовлення накладати штраф у розмірі від 3 до 10 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією самогону або міцних спиртних напоїв або апаратів для їх виготовлення.
Ті ж дії, зроблені особою, на яку протягом року вже накладали адміністративні стягнення за одне із зазначених вище порушень, спричиняють накладення штрафу в розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією самогону або міцних спиртних напоїв або апаратів для їх виготовлення.
Збут самогону або інших міцних спиртних напоїв домашнього виготовлення або апаратів для їх виготовлення спричиняє накладення штрафу в розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією самогону або спиртних напоїв або апаратів для їх виготовлення. Ті ж дії, зроблені особою, на яку протягом року вже накладали адміністративні стягнення за такі порушення, спричиняють накладення штрафу в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян з конфіскацією самогону або міцних напоїв або апаратів для них виготовлення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас