Євро подорожчав до максимуму 3 тижнів у понеділок на новинах про допомогу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро подорожчав до максимуму 3 тижнів у понеділок на новинах про допомогу Греції

Валюта
1319
Курс євро до долара в понеділок підвищився до максимальної позначки більш ніж за 3 тижні на новинах про те, що європейські держави і Міжнародний валютний фонд (МВФ) нададуть Греції фінансову допомогу в розмірі близько 45 млрд євро, повідомило агентство Bloomberg.
Євро подорожчав на 0,8% в понеділок - до $1,3599. В процесі торгів курс євро піднімався до максимальних з 18 березня $1,3692.
Курс євро до ієни підвищився до цього часу на 1,1% - до 127,21 ієни.
"Величезний план підтримки для Греції має сколихнути наступну хвилю прийняття ризиків на всіх ринках, що негативно позначиться на курсі долара сьогодні, - стверджують аналітики UniCredit SPA на чолі з Майклом Роттманом. - Євро повинен з легкістю обійти інші провідні валюти".
Країни єврозони взяли на себе зобов'язання надати Греції у разі потреби допомогу у вигляді двосторонніх кредитів 30 млрд євро під 5% річних, пакет може бути доповнений також позикою МВФ на суму близько 15 млрд євро.
Як очікується, підтримка Греції може укріпити євро як в короткостроковому, так і в довгостроковому періоді. Аналітики, включаючи Джозефа Капурсо з Commonwealth Bank of Australia, прогнозують можливий підйом євро до $1,38-1,40 протягом цього тижня.
Проте деякі експерти вважають підйом євро тимчасовим, оскільки економіка в Європі відновлюється повільніше, ніж в США. Зокрема, Дерек Хелпенні з Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ в Лондоні вважає, що загальний знижуючий тренд для євро збережеться до кінця 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас