Нардепи БЮТ пропонують ввести податок на нерухомість, літаки, вертольоти і яхти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи БЮТ пропонують ввести податок на нерухомість, літаки, вертольоти і яхти

Казна та Політика
406
Народні депутати Андрій Павловський і Антоніна Болюра (обоє - фракція БЮТ) пропонують ввести податок на житлову нерухомість значних розмірів, літаки, вертольоти, яхти й інші плавальні засоби, що використовуються для дозвілля, а також збільшити податок, що стягується з власників автомобілів з великим об'ємом двигунів.
Це закріплено проектом закону "Про податок на окремі види майна" (№6285) від 9 квітня 2010 року.
Документом пропонується ввести податок на вказані види майна з наступного бюджетного періоду. Причому податок на житлову нерухомість пропонується стягувати з юросіб при загальній площі нерухомості від 100 кв. м, з фізосіб - від 300 кв.м. Ставку податку автори документа пропонують встановити у відсотках від прожиткового мінімуму, встановленого на початку року за 1 кв. м сукупного розміру оподатковуваного податком майна. На думку розробників проекту закону, вона варіюватиметься від 1% до 5% місячного прожиткового мінімуму в рік залежно від площі для юросіб, і від 0,5% до 5% - для фізосіб.
Від вказаного податку мають бути звільнені будівлі, що перебувають у власності іноземних установ і організацій, що користуються дипломатичним імунітетом і привілеями за різними міжнародними договорами.
Ставку податку на літаки і вертольоти пропонується встановити залежно від їх маси, а на яхти й інші плавальні засоби - від потужності двигунів і габаритів. При цьому ставки варіюються від 0,3 грн. до 1 грн. за 1 кг максимальної злітної маси для повітряних транспортних засобів, а також від 2,5 грн. до 5 грн. за 1 кВт потужності двигуна і від 7 грн. до 14 грн. за 100 см довжини для плавальних транспортних засобів.
Крім того, пропонується збільшити податок на нові автомобілі з об'ємом циліндрів двигуна від 3501 куб. см з 40 грн. до 100 грн. з 100 куб. см, і з 45 грн. до 120 грн. з 100 куб. см на аналогічні автомобілі, термін використання яких не перевищив восьми років.
Як повідомлялося, парламент 12 березня 2010 року відхилив законопроект (№2113 від 22 лютого 2008 року) А.Павловського, в якому він пропонував народним депутатам прийняти аналогічні запропонованим в поточному документі ставки податку на нерухомість.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас