АМКУ підсилить увагу до порушень на паливному і продовольчому ринках країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ підсилить увагу до порушень на паливному і продовольчому ринках країни

205
Антимонопольний комітет України (АМКУ) має намір приділити особливу увагу деяким ринкам, де зафіксовані порушення антимонопольного законодавства і зафіксовані антиконкурентні дії. Про це глава АМКУ Олексій Костусєв повідомив журналістам під час прес-конференції в Одесі.
За його словами, в першу чергу комітет займеться паливно-енергетичним ринком, де зафіксована найбільша кількість порушень, а також ринком продуктів харчування.
О.Костусєв, зокрема, відзначив, що найближчим часом АМКУ продовжить розгляд справ про змову операторів на ринку світлих нафтопродуктів, про змову оптових торговців зрідженим газом і про змову, яка призвела до завищення цін на авіапаливо в аеропорту "Бориспіль".
З продуктів харчування АМКУ, за словами його глави, в першу чергу, розгляне питання підвищення ціни на гречану крупу і цукор.
Комітет почне найближчим часом розслідування на ринку залізничних перевезень, пасажирських авіаперевезень і морських вантажоперевезень, зокрема, буде проведено розслідування стосовно Миколаївського морського торгівельного порту у зв'язку з антиконкурентними діями по відношенню до компанії "Нібулон", а також стосовно морського торгівельного порту "Южний", де було зафіксовано необґрунтоване надання знижок на перевалку вантажів деяким компаніям.
АМКУ також розгляне питання ціноутворення на квитки на авіаперельоти по Україні.
"Не може квиток на літак Київ-Лондон коштувати стільки ж, скільки Київ-Одеса", - підкреслив О.Костусєв.
Особливу увагу Антимонопольний комітет, за обіцянкою його глави, приділить ринку недобросовісної реклами, зокрема, реклами медичних препаратів.
"Вже зараз на розгляді комітету перебувають 22 такі справи з семи регіонів Україна", - відзначив О.Костусєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас