НБУ продовжує "тестувати" валютний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ продовжує "тестувати" валютний ринок

Валюта
7455
Національний банк України в п'ятницю, 9 квітня, вирішив продовжити практику проведення двосторонніх інтервенцій - як традиційно по покупці, так і з продажу валюти на міжбанківському ринку. При цьому в Нацбанку відзначають, що таким чином регулятор ніяк не диктує межі коливань курсу, а просто "тестує" ситуацію, даючи сигнал про рух в "об'єктивному" напрямі.
Як повідомили у ФК "ІнтерБізнесКонсалтинг", сьогодні НБУ заявив про інтервенцію на міжбанку по валютній парі USD/UAH, виставивши курс покупки долара 7,9240 грн../$, а курс продажу - 7,9500 грн./$. У коментарі ЛІГАБiзнесІнформ радник глави НБУ Валерій Литвицький заявив, що регулятор вийшов на ринок "протестувати ситуацію і визначити, які ситуативні і фундаментальні чинники впливають на курс".
"Ми ідентифікували стан ринку, визначили реакцію, і дали сигнал про те, який рух курсу в об'єктивному напрямі ми вважаємо прийнятним. Але ринку ми нічого не диктуємо - вчора ринок зрозумів наш сигнал, і курс на 1 копійку ослабився", - сказав він.
Нагадаємо, міжнародні валютні резерви Національного банку України в березні 2010 року збільшилися на 4,1% і за станом на 1 квітня склали $25 млрд. 147,27 млн. Інтервенції регулятора на валютному ринку (сальдо) в березні склали $953,7 млн. в доларовому еквіваленті.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас