Росія і Україна обіцяють спростити в'їзд один до одного — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Україна обіцяють спростити в'їзд один до одного

Казна та Політика
719
Міністри закордонних справ України та Росії Костянтин Грищенко і Сергій Лаврів на зустрічі в Києві домовилися про необхідність спрощення порядку перетину спільного кордону для громадян двох країн, повідомили вони на спільній прес-конференції, передають українські ЗМІ.
"Ми намагатимемося зробити все, щоб, у всякому разі, влітку, наші громадяни могли почувати себе комфортно, коли вони лягають спати - їм не прийдеться прокидатися десь о 4 ранку, щоб показати паспорт", - сказав глава МЗС України Костянтин Грищенко. Він відзначив, що це питання буде вирішене у найближчий час.
Лавров, який прибув з офіційним дводенним візитом до Києва, заперечив своєму колезі, щоб люди, перетинаючи кордон, потім не скаржилися, "що могли б перевіряти (паспорти) у потягу, а замість цього створюють чергу в Києві та Москві". Грищенко запевнив, що влада намагатиметься не допустити виникнення черг.
Грищенко заявив, що з української сторони немає "чорних списків" людей, яких не пускають в Україну. "Є зовсім відомі ситуації, ми домовилися, що такі ситуації ми будемо обговорювати предметно, конкретно, і шукати рішення з кожного такому випадку", - сказав Грищенко. При цьому він відзначив, що деяким громадянам України прямо на кордоні говорять про заборону на в'їзд у РФ.
"Ми будемо разом робити все можливе для того, щоб кількість таких випадків була обмежено мінімальною", - підкреслив він.
В свою чергу, Лавров відзначив, що ні Україна, ні Росія не зацікавлені в існуванні будь-яких "чорних списків". При цьому він помітив, що між будь-якими країнами бувають ситуації, "коли той або інший конкретний персонаж зазнає обмежень на в'їзд".
"Ми домовилися такого роду ситуації розглядати щораз предметно на основі реальних фактів", - додав Лавров.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас