Азаров буде "розкуркулювати" багачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров буде "розкуркулювати" багачів

Казна та Політика
13201
Кабмін планує обмежити максимальну пенсію 10 тисяч гривень, ввести податок на розкіш і на 25 тисяч осіб скоротити управлінський апарат. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров у вечірньому ефірі каналу "Інтер", відповідаючи на запитання про те, які непопулярні заходи закладені в проект бюджету на 2010 рік.
"Як ви думаєте, скорочувати людей це непопулярна міра… На 25 тисяч скоротити працівників адміністративно-управлінського апарату - це що, добре? Але ми змушені піти на це, це оптимізація управління, оптимізація витрат. Що стосується розмірів пенсій - це наша позиція і ми її пропонуватимемо Верховній раді - обмежити розмір пенсій певною сумою", - сказав він.
Уточнюючи суму, Азаров сказав, що, на думку чинного уряду, сума в 10 тисяч гривень в умовах кризи - більш ніж достатня сума для пенсії. "Ми в бюджеті закладаємо значну кількість заходів, пов'язаних з так званим, я б сказав витяганням надприбутків - це податки на дорогі автомобілі… на різні предмети розкоші більше 30 позицій, а в сумі це дає додатково близько 5 мільярдів гривень", - сказав прем'єр.
"Моя особиста позиція така: країна, якщо чесно говорити, за рівнем життя бідна і тому, хочеш ввозити роллс-ройс або мазератті, хочеш їздити на роллс-ройсі - заплати п'ять цін цього роллс-ройса. Коштує він мільйон - віддай державі, бідним людям, п'ять - і їзди, катайся. Я думаю, що після такої міри у нас роллс-ройсів зменшиться", - сказав він.
"Чи можна назвати таку міру популярною - не знаю. Може, в очах простих людей вона популярна, в очах багатих - вона непопулярна. Отже, все це відносно. Залежить від того, з якої точки зору ти дивишся на ці процеси. Але я ще раз підкреслюю, що ми це все робимо в умовах кризи - у нас іншого виходу немає", - уточнив Азаров.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас