Влада КНДР заморозить власність Південної Кореї в курортній туристичній зоні в горах Кимган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада КНДР заморозить власність Південної Кореї в курортній туристичній зоні в горах Кимган

Казна та Політика
164
Влада КНДР заморозить власність Південної Кореї в курортній туристичній зоні в горах Кимган, передає РБК Daily.
Одночасно КНДР почне шукати нового партнера в туристичних програмах замість південнокорейської компанії Hyundai Asan, що входить до складу Hyundai Group.
Замороженню підлягають такі об'єкти, що належать владі Республіки Корея, як центр зустрічей розділених корейською війною 1950-1953 рр. сімей, культурний центр, бальнеологічний комплекс і магазин безмитної торгівлі.
Північнокорейська сторона заявила, що весь управлінський персонал мусить покинути територію туристичного комплексу, а всі двосторонні домовленості анулюються. У офіційному повідомленні не називаються причини того, що відбувається, але сказано, що, вибравши шлях конфронтації, Сеул "дорого за це заплатить". Пхеньян також не відкидає перегляду домовленостей щодо найбільш масштабного проекту двосторонніх відносин - Кесонського індустріального комплексу.
Такі кроки Пхеньяна аналітики пояснюють реакцією на загострення політичних відносин з Сеулом, а також бажанням оживити економічні проекти, що не приносять прибутку. КНДР прагне отримати інвестиції для розвитку власної економіки, яка страждає від міжнародних санкцій. Туристичний проект в горах Кимган перестав приносити прибуток після того, як Південна Корея закрила туди трансграничні тури в липні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас