МВФ і Ісландія домовилися про кредит на 159 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Ісландія домовилися про кредит на 159 млн дол.

Кредит&Депозит
152
Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Ісландія оголосили про досягнення угоди про умови надання країні кредиту на 159 млн дол.
За словами представника МВФ в Ісландії Марка Фланагана, завершити обговорення питання про кредит планується 16 квітня 2010 р., передає Associated Press.
Кредит буде виділено в рамках надання грошової допомоги Ісландії в обсязі 2,2 млрд дол. Раніше за цією програмою, затвердженою МВФ в листопаді 2008 р., країні вже були надані дві позики. Надання третьої частини фінансової допомоги відкладалося через конфлікт між Ісландією і країнами - членами МВФ - Великобританією і Нідерландами.
Нагадаємо, в січні 2010 р. президент Ісландії Олафур Рагнар Грімссон заявив, що Великобританія і Нідерланди використовували свій вплив в МВФ для того, щоб переконати керівництво цієї організації припинити надання кредитів Рейк'явіку. Коментар глави ісландської держави з'явився після того, як Лондон висловив незадоволеність рішенням Грімссона накласти вето на закон про виплату Великобританії і Нідерландам боргу ісландського банку Icesave. (Він збанкрутував у 2008 р. і був націоналізований.) Закон про виплату Ісландією боргу був прийнятий парламентом країни, проте для набрання чинності необхідний підпис президента.
Уряд Великобританії був змушений витратити 3,69 млрд дол. на компенсацію коштів, втрачених британськими вкладниками в результаті краху Icesave.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас