ФДМУ має намір зменшити пакети акцій трьох обленерго, які будуть виставлятися для продажу на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ має намір зменшити пакети акцій трьох обленерго, які будуть виставлятися для продажу на ринку

Казна та Політика
231
ФДМУ має намір зменшити пакети акцій "Прикарпаттяобленерго", "Сумиобленерго", "Полтаваобленерго", які будуть виставлятися для продажу на ринку. Про це на прес-конференції заявила голова ради директорів ВАТ "Фондова Біржа ПФТС" Ірина Заря.
"Фонд збирається подрібнити ті три обленерго, які не продалися, і за якими врегульовані відносини між двома групами великих акціонерів. Він виходив на ПФТС, вже питав про пропозиції", - сказала І.Заря.
Нагадаємо, 24 березня 2010 р. стало відомо про те, що ФДМУ зняв з продажу пакети трьох обленерго. Про це повідомив на прес-конференції в.о. голови ФДМУ Микола Рябченко. Зокрема, мова йшла про 25% пакетах "Прикарпаттяобленерго", "Сумиобленерго", "Полтаваобленерго". За словами М.Рябченко, акції цих обленерго довгий час не могли знайти собі покупця, у зв'язку з чим було прийнято це рішення. "Час втрачено, що там існують контрольні пакети акцій, які зосереджені у фінансово-промислових групах і в такому режимі вони ніколи не будуть продані, про що свідчить їх багаторазове виставлення на продаж "в нуль", - сказав він.
Він також повідомив, що ФДМУ готовий буде виставити на продаж теплогенеруючі компанії, якщо на це буде відповідне урядове рішення. Без урядового рішення, ФДМУ не зможе цього зробити, оскільки активи цих компаній не передані до ФДМУ і зосереджені у НАЕК "Енерго". "Якщо буде продаж, то потрібно буде відпрацювати терміни проведення приватизації та зобов'язання інвесторів", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас