У Києві з'являться тунелі під Дніпром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві з'являться тунелі під Дніпром

Казна та Політика
3291
Концепція нового Генерального плану Києва передбачає будівництво підземних транспортних тунелів.
Про це заявив в.о. начальника Головного управління містобудування, архітектури і дизайну міського середовища Київської міськдержадміністрації Сергій Броневицький.
"Вони виконуватимуть функції тунелів, які відводять транспорт з центральної частини міста, функції тунелів-дублерів під проїжджою частиною існуючих доріг і функції транспортних переходів під існуючими водними перешкодами на півночі і на півдні Києва", - сказав Броневицький.
За словами Броневицького, центральний проект - тунель протяжністю близько семи кілометрів, який з'єднає площу Перемоги із станцією метро "Лівобережна".
"Вартість проектування і будівництва подібної споруди, за приблизними оцінками, складатиме 350 мільйонів євро. Тому на сьогодні для Києва стає актуальним питання прийняття комплексу законодавчих актів про концесію", - додав чиновник.
Нагадаємо, що до розробки проекту тунелю під Дніпром фахівці приступили в жовтні минулого року. Як тоді заявив генеральний директор комунальної корпорації Київавтодор Георгій Глінський, розробкою попередніх креслень займаються відомі французькі фахівці. За його словами, навесні очікується презентація проекту.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас