Бернанке закликає до заходів для зниження бюджетних дефіцитів у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке закликає до заходів для зниження бюджетних дефіцитів у США

Казна та Політика
314
Глава Федерального резерву Бен Бернанке, виступаючи в середу в Далласі, висловив стурбованість довгостроковими ризиками, які створює високий рівень бюджетного дефіциту в США.
"Нічого не заважає нам почати сьогодні розробляти план для досягнення довгострокових цілей у сфері бюджетної політики, - цитує Бернанке The Wall Street Journal. - Насправді план, що викликає довіру і демонструє нашу рішучість досягти довгострокової бюджетної стабільності, може призвести до нижчих процентних ставок і швидшого зростання в найближчому майбутньому".
В той же час, якщо такий план не буде розроблений, це може викликати зростання процентних ставок і зірвати економічне пожвавлення.
Зараз дефіцит бюджету США перевищує 10% ВВП. На думку Бернанке, у міру зміцнення економічного пожвавлення і за рахунок підвищення надходження податків дефіцити можуть знизитися до 4-7%, що, проте, не є стійким рівнем. При цьому він нагадав про негативний вплив на бюджетну ситуацію демографічних чинників.
На його думку, щоб уникнути великих проблем, країні доведеться вибирати між підвищенням податків, скороченням соціальних програм, зниженням інших витрат.
Бернанке відзначив, що протягом року економічний підйом має призвести до зниження безробіття в США, проте він був обережний в своїх оцінках і вказав на те, що житловий ринок залишається в складній ситуації, проблеми зберігаються також на ринку комерційної нерухомості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас