Точка зору: Уряду не варто знижувати ставку ПДВ, бо це бюджетоутворюючий податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Уряду не варто знижувати ставку ПДВ, бо це бюджетоутворюючий податок

Казна та Політика
368
Уряду не варто знижувати ставку ПДВ, бо це бюджетоутворюючий податок, про це повідомив під час прес-клубу "Оподаткування в Україні: ключові проблеми та шляхи їх усунення" заступник директора з наукової роботи Науково-дослідного фінансового інституту "Академія фінансового управління" Алла Соколовська.
За словами А.Соколовської, ПДВ є фіскально-ефективним податком, навантаження на бізнес з боку ПДВ сягає 9% ВВП, що є на рівні розвинутих держав Євросоюзу. "Ми досягли високої ефективності збирання цього податку, тому знижувати ставку, на нашу думку, не варто", - відзначила експерт.
А.Соколовська повідомила, що не варто сподіватися на збільшення споживчих настроїв через зменшення ставки податку. "Вже був час, коли ПДВ знизили з 25% до 20%, але споживач нічого не виграв і нічого не програв. Ціни залишилися такими ж", - відзначила А.Соколовська.
Вона також нагадала, що під час кризи деякі країни намагалися теж знизити ставку податку на додану вартість, але так і не наважилися, деякі країни взагалі підняли ставку податку. Загалом, середня ставка ПДВ по ЄС дорівнює 19,9%, що є майже такою, як і в Україні - 20%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас