Британська торговельна палата: Відновлення економіки "вразливе", а підвищення облікової ставки цього року напевно не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська торговельна палата: Відновлення економіки "вразливе", а підвищення облікової ставки цього року напевно не буде

Казна та Політика
140
Банк Англії утримуватиме облікову ставку на рекордно низькому рівні (0,5%) щонайменше до листопада, оскільки відновлення економіки "вразливе", заявляє Британська торговельна палата. Про це пишуть у Bloomberg.
"В попередньому прогнозі ми передбачали збільшення до 0,75% у серпні та до 1% наприкінці року", - сказав в інтерв'ю старший економіст палати Девід Керн. - "Якщо ви спитаєте мене сьогодні, що, на мою думку, станеться, я вбачаю спочатку підвищення (облікової ставки) до 0,75% в листопаді або грудні, та лише наступного року - до 1% чи більше". "Дуже важливо чітко дати зрозуміти бізнесу, що підвищення ставки цього року не буде," - стверджує Керн, оскільки "економіка залишається дуже вразливою".
Ринки праці минулого місяці зростали найбільше від жовтня 1997 р. щодо зайнятих на повний день, а тимчасова зайнятість зростала найшвидше майже за три роки.
Рівень продажу промислової продукції всередині країни скорочується, відповідно до індексу Британської торговельної палати, а індекс експорту не міняється.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас