Волга: Держфінпослуг має намір попросити допомоги у Нацбанку та Кабміну для рефінансування кредитних спілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Волга: Держфінпослуг має намір попросити допомоги у Нацбанку та Кабміну для рефінансування кредитних спілок

Казна та Політика
278
Держфінпослуг має намір попросити допомоги у Національного банку України (НБУ) і Кабміну для рефінансування кредитних спілок. Про це повідомив на прес-конференції голова Держфінпослуг України Василь Волга.
"Що стосується суми, то є дві тенденції з цього питання. Першу висувають самі спілки - це фінансування в розмірі 1,5-5 млрд грн, які дозволили б запустити механізм кредитної кооперації. Друга тенденція - це 100 млн грн, що дозволило б утриматися на плаву тим компаніям, які мають труднощі з виплатою грошей", - заявив В.Волга.
У разі, якщо НБУ не зможе виділити необхідні кошти, то Держфінпослуг має намір звернутися до уряду, щоб воно внесло необхідну суму в проект бюджету на 2011 р. Також В.Волга планує добитися державної допомоги при створенні фонду гарантованих вкладів. За його підрахунками, в стані жорстких проблем з неповерненнями знаходиться 30 тис. вкладників кредитних спілок, тобто 30% від їх загальної кількості.
"Варто зазначити, що 70% вкладників не мають проблем з поверненням грошей", - підкреслив В.Волга.
За його словами, дії попереднього керівництва Держфінпослуг щодо припинення мораторію на повернення депозитів негативно вдарили по активах кредитних спілок і призвели до погіршення ситуації з поверненням коштів.
Як зазначив В.Волга, найближчим часом Держфінпослуг подасть на затвердження до уряду "Концепцію розвитку системи кредитної кооперації в Україні".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас