Точка зору: Кредитна політика більшості банків в Україні залишається дуже стриманою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Кредитна політика більшості банків в Україні залишається дуже стриманою

Кредит&Депозит
757
Кредитна політика більшості банків в Україні в даний час залишається дуже стриманою, бо в ситуації економічної нестабільності кредитування фізичних осіб залишається високо ризиковою операцією. Таку точку зору висловила заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Наталія Синявська.
Проте, підкреслила вона, банки поступово повертаються до кредитування, оскільки портфелі необхідно поповнювати якісними кредитами. По іпотечних кредитах середня процентна ставка наразі знизилася на 0,06 пункту, і тепер такі кредити пропонуються за ставками 23,59-29,4% річних. Інші умови іпотечного кредитування не змінилися: кредитують в основному на 1-5 років, з авансовим внеском не менше 30% від вартості нерухомості.
Н.Синявська також повідомила, що по кредитах на автомобілі банки зараз пропонують кредити на термін 1-3 року, рідше зустрічаються пропозиції по кредитуванню на строк до 5-7 років, під процентну ставку від 22,28%-33,5% річних, з авансовим внеском не менше 30% від вартості автомобіля. Умови по кредитах на споживчі цілі такі: валюта - гривня, сума кредиту - до 10 000 грн., термін - до 1 року, реальна процентна ставка з врахуванням всіх комісій складає від 53,36% до 78% річних.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас