Греція розмістить доларові бонди для залучення американських інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розмістить доларові бонди для залучення американських інвесторів

Казна та Політика
315
Греція має намір цього місяця розмістити доларові облігації на суму від $5 млрд до $10 млрд з метою залучити нових інвесторів із США.
Вперше в історії Греція позиціонуватиме себе як emerging markets, оскільки попит на її облігації в Європі майже вичерпався, пише газета Financial Times.
Організатором операції, швидше за все, буде Morgan Stanley, оскільки плани Goldman Sachs з продажу грецьких держпаперів азіатським і американським інвесторам провалилися.
Міністр фінансів Греції Георгіос Папаконстантіну очолить делегацію в США для проведення road show після 20 квітня, заявив FT один із грецьких чиновників.
Потреби Греції в позикових коштах в травні складають близько 10 млрд євро - країні належить рефінансувати раніше отримані кредити.
Розміщення облігацій Греції на американському ринку буде першим за два роки. У червні 2008 р. Греція залучила $1,5 млрд за рахунок розміщення доларових векселів з терміном обігу 5 років. При цьому уряд Греції зараз усвідомлено орієнтується на інвесторів в ринки, що розвиваються, що купують переважно облігації з високою прибутковістю, оскільки інтерес до країни як до розвиненого ринку мінімальний.
"Греція хоче цим розміщенням диверсифікувати інвесторську базу, що означає залучення фондів emerging markets разом з іншими інвесторами", - заявив представник уряду в бесіді з журналістами FT.
"Греція - ринок, що розвивається, і балканська країна, той факт, що вона входить до єврозони, цьому не суперечить. Це питання якості економіки, а не приналежності до групи", - стверджує економіст і консультант з питань реструктуризації заборгованості Нікос Муркогіанніс.
Прибутковість 10-річних держоблігацій Греції зараз складає приблизно 6,5% в порівнянні з 4,9% для аналогічних паперів Бразилії, 4,8% для Мексики, 5,5% для Польщі і 6,6% для Угорщини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас