Сьогодні прем'єр-міністр Великобританії проситиме Єлизавету ІІ розпустити парламент і призначити вибори на 6 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні прем'єр-міністр Великобританії проситиме Єлизавету ІІ розпустити парламент і призначити вибори на 6 травня

Казна та Політика
345
Сьогодні прем'єр-міністр Сполученого Королівства Гордон Браун відправиться до букінгемського палацу і проситиме королеву Єлизавету ІІ розпустити парламент в наступний понеділок і призначити загальні вибори в королівстві на 6 травня. Про це пишуть в The Times Online.
Для перемоги головної опозиційної партії Великобританії - Консервативної - вона повинна отримати 116 додаткових місць в парламенті, що буде найбільшим розривом з часів ІІ світової війни. В разі перемоги консерваторів їх лідер Девід Кемерон стане наймолодшим за два століття прем'єр-міністром країни - і 12 за час царювання Єлизавети ІІ.
Внаслідок гострого протистояння головних донині партій - Лейбористської і Консервативної - на тлі серйозних суперечок про політику уряду під час найбільшої з 1930-х рр. економічної кризи, передбачається, що жодна з цих двох партій не досягне вирішальної перемоги, тому може зрости вплив і політична роль Ліберально-Демократичної партії. Вона, вочевидь, займе третє місце в парламенті, і з нею доведеться укладати альянс, аби отримати більшість і право призначити прем'єр-міністра і уряд.
За даними різних опитувань, наведених у The Times, консерватори можуть отримати від 37 до 41% голосів виборців, лейбористи - 31-33%, а ліберальні демократи - 18-21%.
Сьогодні лідери партій представлятимуть свої аргументи: Чарльз Кемерон (консерватори) говоритиме, що настав час змін, Гордон Браун - що нестійкість відновлення економіки робить зміни дуже ризикованими, а Ніколас Клегг (ліберальні демократи) - що це кінець Брауна, жартує The Times.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас