Путін: Венесуела купить у Росії зброї на 5 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Венесуела купить у Росії зброї на 5 мільярдів доларів

Казна та Політика
365
Обсяг експорту російської військової техніки у Венесуелу може перевищити $5 млрд. Про це повідомив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на нараді з питань розвитку оборонно-промислового комплексу.
За словами глави уряду, загальна сума замовлень на російську продукцію військового призначення "може перевищити $5 млрд". "Це разом із кредитом в $2,2 млрд", - додав прем'єр. Він пояснив, що "замовлення будуть розміщатися на 13 головних підприємствах ОПК", включаючи "Іжмаш" і Тульське підприємство.
Володимир Путін впевнений, що "робота з підтримки експорту буде продовжена". "Ви знаєте, що делегація наша була у Венесуелі, хочу вас проінформувати, що загальний обсяг замовлень може перевищити $5 млрд доларів", - заявив глава уряду. Він відзначив, що "в цілому джерела фінансування визначені і з нашими партнерами погоджені".
Раніше стало відомо, що Венесуела звернулася до Росії із проханням дати кредит на суму $2,2 млрд. На що Путін заявив, що Росія готова такий кредит надати. "Мінфін розглянув і опрацював цю заявку, я сьогодні під час бесіди проінформував президента, що Росія готова надати ці фінансові ресурси", - розповіді російський прем'єр.
З 2005 по 2009 роки Венесуела придбала в Росії озброєнь на суму $4 млрд, у тому числі 24 літака-винищувача Су-24, десятки бойових вертольотів, а також 100 тисяч автоматів Калашникова.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас