Китайські економісти проти зростання валютного курсу юаня найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські економісти проти зростання валютного курсу юаня найближчим часом

Валюта
291
Рішення США відкласти розгляд питання про визнання КНР валютним маніпулятором деякою мірою ослабило напруженість довкола валютного курсу юаня.
Проте поки Китаю ще дуже рано міняти свою валютну політику, повідомляє Reuters із посиланням на заяву відомого китайського економіста.
"Я вважаю, що цей позитивний сигнал з боку США створює певні можливості для подальших консультацій і переговорів. Проте я не думаю, що буде якесь коректування валютного курсу юаня найближчим часом. Нам потрібно упевнитися в тому, що експортний потенціал Китаю стабільно відновлюється, а компанії сектора зможуть впоратися з сильним юанем", - заявив керівник Інституту міжнародної торгівлі й економічного співробітництва міністерства торгівлі КНР Хо Цзяньго.
Таким чином, мінторг в черговий раз висловив свою стурбованість тим, як вплине зміна валютної політики на сотні компаній-експортерів. Це може привести до втрати мільйонів робочих місць. В той же час Центробанк КНР вказує на необхідність переходу до гнучкішої валютної політики з врахуванням можливого зростання інфляції в країні. Втім, аналітики не сумніваються, що ці державні установи зрештою досягнуть взаємоприйнятного рішення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас