Глава уряду Греції: Пік економічної кризи залишився позаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава уряду Греції: Пік економічної кризи залишився позаду

Казна та Політика
226
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу вважає, що найстрашніший період економічної кризи позаду. "Пік кризи пройдено, але ми ще маємо багато важкої роботи", - цитує Папандреу Reuters.
Незважаючи на важку економічну ситуацію в країні, дані опитування суспільної думки показують, що популярність "Всегрецької соціалістичної партії" (ПАСОК), яку очолює Папандреу, на 10% вище, ніж у їх основних конкурентів - консервативної партії. Так, відповідно до останніх досліджень, якщо вибори пройдуть найближчим часом, то 32,1% греків готові віддати голосу соціалістам, а 22,1% - консерваторам.
За підсумками 2009р., дефіцит грецького бюджету досяг позначки в 12,7% від ВВП країни, що більш ніж в 4 рази більше "стандартів" єврозони (не вище 3% ВВП, за Маастрихтською угодою).
Щоб заощадити бюджетні кошти, цього року уряд Греції вирішив істотно підняти податки. Крім того, із цією метою буде скорочено низку соціальних програм. Країну очікують підвищення тарифів на тютюнову та алкогольну продукцію. На 30% будуть урізані премії грецьким держслужбовцям.
На твердих заходах, спрямованих на скорочення бюджетних витрат Греції, наполягав Євросоюз, який побоюється, що економічні проблеми цієї країни підірвуть стабільність єврозони в цілому.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас