Збільшення кількості робочих місць у США в березні стало рекордним за 3 роки, безробіття на колишньому рівні - 9,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення кількості робочих місць у США в березні стало рекордним за 3 роки, безробіття на колишньому рівні - 9,7%

Казна та Політика
303
Безробіття у США в березні не змінилася в порівнянні з рівнем попереднього місяця - 9,7%, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на дані міністерства праці.
Аналітики також чекали, що безробіття залишиться на колишньому рівні.
При цьому кількість робочих місць в економіці США минулого місяця збільшилась на 162 тис., що стало рекордним зростанням за останні три роки. Експерти прогнозували значніше підвищення - на 184 тис.
За переглянутими даними, в лютому цей показник зменшився на 14 тис., а не на 36 тис., як було оголошено раніше.
Компанії стали упевненішими в тому, що відновлення економіки стабілізувалося, і деякі з них вже оголосили про розширення штатів. Зокрема, Caterpillar, найбільший в світі виробник дорожно-будівельного і гірського устаткування, заявив про намір збільшити кількість співробітників.
Водночас показник за березень включає 48 тис. тимчасових працівників, залучених урядом для перепису населення.
"Ринок праці покращується просто на очах, - вважає головний економіст із США Barclays Capital Дон Макі. - Ми віримо в те, що рівень безробіття матиме тенденцію до зниження весь рік, що залишився.
Кількість робочих місць у виробничому секторі США минулого місяця збільшилась на 17 тис. проти середнього прогнозу в 15 тис. Аналогічний показник у сфері послуг збільшився на 121 тис., втім, фінансовий сектор втратив 21 тис. службовців.
Кількість службовців в будівельних компаніях зросла на 15 тис., що стало рекордним збільшенням з березня 2007 року.
В державному секторі кількість робочих місць в березні зросла на 39 тис.
Середня тривалість робочого тижня збільшилася до 34 годин в порівнянні з 33,9 годинами в лютому. Середній тижневий заробіток також збільшився і досяг $763,98 проти $762,41 в грудні.
Кількість тимчасово зайнятих зросла минулого місяця на 40 тис. осіб.
Опитані агентством економісти прогнозують в середньому, що на кінець 2010 року безробіття в США знаходитиметься на рівні 9,5% на тлі підвищення ВВП за рік на 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас