ФРС США не збирається найближчим часом підвищувати облікову ставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США не збирається найближчим часом підвищувати облікову ставку

Кредит&Депозит
316
ФРС США не збирається найближчим часом збільшувати облікову ставку, яка зараз знаходиться на рекордно низькому рівні, проте готова до активних дій в разі прискорення темпів інфляції, заявили представники американського Центробанку, повідомляє Reuters.
За словами президента ФРБ Нью-Йорка Уільяма Дадлі, зростання американської економіки, швидше за все, буде досить повільним, враховуючи крах ринку нерухомості в США і збиток, якого він зазнав, тому підвищувати ставку доки рано.
Разом з тим, голова ФРБ Сент-Луісу Джемс Буллард зазначив, що в разі виходу з під контролю інфляційних очікувань, у ФРС не буде багато часу на роздуми, і діяти доведеться швидко. Він уточнив, що не чекає такого розвитку подій ні зараз, ні в майбутньому.
Буллард також висловив думку, що статдані із безробіття в США, які вийдуть в п'ятницю, виправдають прогнози і кількість робочих місць збільшиться. Проте відмова ФРС від обіцянок не піднімати ставку довгий час пов'язана не лише із ситуацією на ринку праці, але також і з іншими показниками, підкреслив він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас