Українські дороги - найдешевші в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські дороги - найдешевші в світі

7358
За показником вартості доріг Україна - найдешевша країна. Про це заявив екс-глава Укравтодору Вадим Гуржос в останні дні перебування на посаді.
"В середньому один кілометр нового будівництва дороги першої категорії коштує 5-6 мільйонів доларів. Мінфін замовив іноземній компанії дослідження про відповідність вартості наших доріг світовим кошторисам. Ми навіть не знали про це. За всіма показниками - Україна найдешевша. У Європі це 5-6 мільйонів євро. В цілому ж, у нас все дешевше - і матеріали, і проекти. І зарплата нижча", - пояснив Гуржос.
Легенди про те, що будівництво доріг в Україні обходиться дорожче, незважаючи на те, що всі складові дешевші, Гуржос назвав "вигадками".
Спростував екс-глава Укравтодору і міф, пов'язаний з проведенням в Україні футбольної першості.
"Євро-2012" може взагалі обійтися без доріг. Підготовка до проведення чемпіонату не передбачає грандіозних дорожньо-будівельних проектів. Ніхто не обіцяв будувати автобани. Йшлося про те, що буде зроблений капітальний ремонт існуючих доріг. Цю програму ми виконаємо.
Державна служба автомобільних доріг забезпечить комфортний проїзд від західного і східного кордонів і сполучення необхідної якості між містами, в яких проводитиметься чемпіонат", - відзначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас