Росіяни б'ють рекорди із звернення у православ'я, але не квапляться читати Священне Писання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни б'ють рекорди із звернення у православ'я, але не квапляться читати Священне Писання

Казна та Політика
282
Кількість послідовників православ'я (як світогляду або релігії) за минулий рік в Російській Федерації зросла з 70% до 75%, досягнувши, таким чином, максимального значення за весь час дослідження. Про це агентству "Інтерфакс" повідомили сьогодні соціологи ВЦДГД.
За даними всеросійського опитування, відповідаючи на питання, послідовником якого світогляду або релігії ви себе вважаєте, 5% опитаних назвали іслам (проти 7% рік тому). По 1% і менше прибічників католицизму, протестантизму, іудаїзму і буддизму. При цьому експерти підкреслюють, що невіруючих респондентів, в порівнянні з 2006 роком, стало удвічі менше - 8% проти 16%. Переважна більшість православних росіян є хрещеними - 84%. В той же час таїнство хрещення сприйняли більше третини невіруючих громадян (39%).
Як показало опитування, росіяни в рівній мірі розділилися на тих, хто читав і не читав Священне Писання - по 49%. Зі змістом Біблії знайомі, в першу чергу, літні (60%) і високоосвічені респонденти (57%), послідовники православ'я (54%).
Релігійних обрядів з тією або іншою періодичністю дотримують дві третини росіян (66%), але в основному - лише у свята (27%) або ж епізодично (28%). Серед православних цей показник вищий: 73% опитаних в цій групі дотримуються релігійних традицій. В порівнянні з 2006 роком, менше стало тих, хто обрядів не дотримується (з 37 до 32%).
Також, за даними опитування, чверть росіян упевнена, що зараз відбувається залучення до віри нових людей. Кожен п'ятий вважає, що люди просто припинили приховувати свої релігійні відчуття. 16% опитаних вважають, що це лише зовнішня мода, а 17% і зовсім не помічають жодних змін в релігійних відчуттях оточуючих.
Опитування проведено 23-24 січня. Опитано 1600 осіб у 140 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас