Білорусь знову розпочала антидемпінгове розслідування імпорту української карамелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь знову розпочала антидемпінгове розслідування імпорту української карамелі

Аграрний ринок
246
Міністерство закордонних справ Білорусі почало повторне розслідування з метою вживання антидемпінгових заходів відносно імпорту карамелі з України.
Про це говориться в повідомленні міністерства.
"У зв'язку зі зверненням ЗАТ "ВО "КОНТІ" (Україна) про прийняття цінових зобов'язань на карамелеву продукцію, Міністерство закордонних справ Республіки Білорусі прийняло рішення про початок повторного антидемпінгового розслідування відносно імпорту до Республіки Білорусь української карамелі", - говориться в повідомленні.
Розслідування було розпочато 27 березня.
В повідомленні наголошується, що 10 лютого до МЗС Білорусі звернулась українська компанія "Виробниче об'єднання "КОНТІ", яка виробляє та імпортує карамель на білоруський ринок, з пропозицією розглянути і прийняти мінімальний рівень цін на імпорт цієї продукції.
Концерн "Белгоспищепром" висловив згоду про можливість взяття "КОНТІ" цінових зобов'язань, і з метою розрахунку мінімального рівня цін, за якими українська компанія може поставляти карамель до Білорусі, розпочато процедуру повторного розслідування.
В своєму повідомленні МЗС Білорусі нагадав, що з 7 жовтня 2009 року стягування антидемпінгового мита відносно імпорту української карамелі, введеної в серпні 2008 року, припинено за умови виконання цінових зобов'язань, прийнятих трьома українськими компаніями, - Roshen, "Житомирські ласощі" і Харківська бісквітна фабрика.
Як повідомляло агентство, рада Міністрів Білорусі постановою №1178 від 18 серпня 2008 року ввела антидемпінгове мито на ввезення карамелі з України у розмірі 11,76% від митного збору відносно карамелі без вмісту какао і 23,9% - карамелі з вмістом какао строком на 3 роки.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас