США, підсумки торгів: Індекси зросли четвертий тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США, підсумки торгів: Індекси зросли четвертий тиждень поспіль

Фондовий ринок
156
Торги в США в п'ятницю 26 березня завершилися біля флетової лінії. Багато гравців фіксували прибуток перед вихідними.
Днем раніше ринок продемонстрував схожу динаміку - індекси зростали протягом дня, але до кінця торгів відкотилися до рівнів відкриття.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average підріс на 9,15 пункту, або на 0,08%, до 10850 пунктів. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зростанням на 0,86 пункту, або на 0,07%, на позначці 1167 пунктів. “Високотехнологічний” Nasdaq Composite закрився пониженням на 2,28 пункту, або на 0,1%, на позначці 2395 пунктів.
Між тим, індекси зросли за підсумками четвертого тижня поспіль. Такого тривалого періоду зростання не спостерігалося з серпня 2009 року.
За минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average зріс на 1%, індекс широкого ринку S&P 500 піднявся на 0,6%, а високотехнологічний Nasdaq Composite зміцнився на 0,9%.
Інтерес інвесторів до активів з високою мірою ризику сьогодні підвищився. Лідери країн єврозони досягли угоди про те, що Греція може отримати допомогу, якщо ситуація в країні погіршиться. В реалізації плану підтримки Греції візьме участь МВФ.
Позитивну роль зіграло те, що Standard & Poor's Ratings Services підтвердило рейтинг Португалії і прогноз щодо рейтингу. Раніше на цьому тижні Fitch Ratings знизило рейтинг цієї країни.
Сьогоднішній день був відмічений виходом важливої макроекономічної статистики. Індекс споживчої довіри університету Мічігану в березні склав 73,6. Економісти, опитані Dow Jones Newswires, передбачали, що індекс складе 73,0.
Сьогодні вийшла 3-я оцінка ВВП США за IV квартал. Цей показник зріс на 5,6% річних. Місяць тому Міністерство праці оцінювало зростання ВВП в IV кварталі в 5,9% річних. Економісти прогнозували, що показник зростання ВВП буде переглянутий до 5,8%.
Oracle Corp. в четвер опублікувала звіт за III фінансовий квартал, повідомивши про пониження прибутку до $1,2 млрд. і зростання продажів на 17%. Сприятливим чинником для компанії стало поглинання Sun Microsystems Inc, яке принесло додаткові прибутки. Акції Oracle подешевшали на 1,3%.
Золото в п'ятницю 26 березня подорожчало завдяки високому попиту з боку азіатських країн і пониженню курсу американського долара. За результатами регулярної торгівельної сесії на Нью-Йоркській товарній біржі, NYMEX, червневі ф'ючерси на постачання золота подорожчали на $11,30 до $1105,40 за тройську унцію. За тиждень золото подешевшало на 0,2%.
Нафта подешевшала через стурбованість за перспективи попиту. Зниження курсу долара проти євро надало незначну підтримку ринку. За підсумками торгів на NYMEX травневі ф'ючерси на постачання нафти марки WTI подешевшали на $0,53 до $80 за барель. За тиждень нафта подешевшала на 1,2%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас