На українському ринку акцій в четвер переважали "бики", ігноруючи зовнішній позитив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українському ринку акцій в четвер переважали "бики", ігноруючи зовнішній позитив

Фондовий ринок
174
Український ринок акцій в четвер впав під впливом внутрішніх спекулятивних чинників, ігноруючи позитивну кон'юнктуру на світових фондових майданчиках. За підсумками торговельної сесії індекс "Української біржі" (УБ) знизився на 1,78% - до 2326,33 пункти, індекс ПФТС - на 1,55%, до 927,94 пункти. Торговельна активність в четвер була на високому рівні, при цьому продажі значно перевищували покупки.
За словами керівника відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимира Грищенка, четвер на ринку пройшел під знаком корекції: ціни з паперів першого і другого ешелону скорегувались від 2% до 5%.
Як повідомив трейдер, нервозність на світових ринках зберігається, апетит до ризику з боку іноземних інвесторів знизився. У зв'язку з цим експерт прогнозує, що, швидше за все, вітчизняний ринок продовжить зниження, причому випереджаючими темпами в разі виходу негативних новин або статистичних даних.
На "Українській біржі" в лідерах зростання виявилися акції "Укртелекому" (8%) і "Луганськтепловозу" (8,89%) на тлі новин про швидку приватизацію підприємств.
За словами економіста відділу інвестиційного консалтингу Яни Лаврик, інтерес до акцій "Луганськтепловозу" підігріло також повідомлення про можливе підписання контракту підприємства в "Укрзалізницею" на будівництво швидкісних поїздів.
На ринку заявок УБ позитивну динаміку продемонстрували також акції "АвтоКрАЗа" (+16,31%). За словами аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, якщо котирування перших двох компаній підтримувалися заявами про плани їх приватизації в 2010 році, то котирування "АвтоКраЗ" - можливістю виступити претендентом на покупку держпакету акцій "Луганськтепловозу".
Також підвищення котирувань продемонстрували акції Харцизького трубного заводу (+6,42%), "Дніпроенерго" (+1,69%) і "Житомиробленерго" (+1,19%).
Разом з тим, як зазначила менеджер із торгівлі цінними паперами ІК BG Capital Тетяна Чуб, рішення "Мотор Січі" про виплату дивідендів у розмірі 3,1 грн. на акцію розчарувало акціонерів і брокерів, внаслідок чого котирування підприємства впали до -5,01%.
Переважна більшість ліквідних акцій продемонстрували негативну динаміку. Інвестори фіксували прибуток по ГЗК, коксохімам, банкам, енергетикам.
Як зазначив Іванишин, акції Алчевського меткомбінату впали на 4% після того, як комбінат оприлюднив попередню фінансову звітність, збільшивши в 2009 році чистий збиток в 2,5 рази - до 890 млн грн.
На "Українській біржі" в четвер укладено операцій на суму 99,2 млн грн.
На ПФТС цього дня укладено операції з акціями на суму 21,2 млн грн.
Як повідомив трейдер ІК "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінських, ринок українських єврооблігацій неістотно змінився в четвер при невеликій активності інвесторів.
За його словами, невелика пропозиція з боку дрібних інвесторів була по бондам Україна-12, ціна яких, проте, також не змінилася.
За даними трейдера, ціна Нафтогаз Україна-14 залишилася в рамках 103,75-104,50% від номінала із спредом в 127 б.п. до суверенної кривої. Довгі випуски Київ-12 і Київ-15 знизилися на 0,5-1,0 п.п. Ціна Миронівського хлібопродукту-11 також на 0,25 п.п. була нижчою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас