ФДМУ планує повторно виставити на продаж "Луганськтепловоз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ планує повторно виставити на продаж "Луганськтепловоз"

Казна та Політика
283
Фонд держмайна України (ФДМУ) в квітні планує повторно оголосити конкурс з продажу контрольного пакету акцій "Луганськтепловозу".
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні журналістам виконуючий обов'язки голови ФДМУ Володимир Рябченко.
При цьому, за його словами, стартова ціна "Луганськтепловозу" "трохи перевищить" 400 млн. грн.
В.о. голови ФДМУ також повідомив, що жодних обмежень участі в даному конкурсі для потенційних покупців не буде.
"Нехай змагаються", - сказав Рябченко.
Як повідомляв УНІАН, згідно із затвердженим наказом Фонду держмайна від 5 січня цього року щомісячному пооб'єктному плану-графіку виставляння на продаж держпакетів акцій на 2010 рік, Фонд планував оголосити конкурс з елементами аукціону з продажу поверненого в державну власність 76%-го пакету акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" в березні.
Фонд держмайна України 19 липня 2006 року оголосив конкурс з використанням відвертості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".
23 березня 2007 року ФДМУ визнав компанію "Брянський машинобудівний завод" (що входить до російського "Трансмашхолдингу"), переможцем конкурсу: пакет був проданий за 292,505 млн. грн. при стартовій ціні 292 млн. грн. Покупець був внесений до реєстру власників "Луганськтепловозу" 13 квітня 2007 року.
В жовтні 2009 року реєстратор цінних паперів "Центр-реєстратор" списав 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" з рахунку УК "Брянський машинобудівний завод" і зарахував їх на рахунок Фонду держмайна. Акції були зараховані на рахунок ФДМУ на підставі рішення Луганського господарського суду від 12 жовтня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас